top of page

JAG TrOr DET Är
VÅR DÄrUTE

riksteatern

Concrete Wall
En verklighetsbaserad monolog om förlust, sorg och kärlekens helande kraft. 

Kan en mamma som har förlorat sina barn någonsin bli hel igen?

Irina är en högt uppsatt chef på ett stort företag. Hon har två barn tillsammans med sin man, som också jobbar i företaget. Med tiden blir mannen alltmer kontrollerande, ett beteende som starkt påverkar äktenskapet och familjelivet. När Irina till slut vill skiljas blir mannen rasande, och straffar henne genom att förvinna med barnen.

Efter en tids desperat sökande hittas mannen död, i
vad som visar sig vara är ett självmord. Men var barnen befinner sig finns det inga tecken på. Irina ägnar flera år att leta efter dem, och att kastas mellan förtvivlan, hopp, och byråkratiska och patriarkala hinder innan hon slutligen tvingas att ge upp. Livet har tappat sin mening. Allt är tomt. Men så blir Irina kär. En förbjuden känsla mitt i den obeskrivliga sorgen. Samhället och Irinas intellekt säger nej. Hennes hjärta och själ, skriker ja! För någonstans utanför det kompakta mörker som så länge har omgivit henne, anar hon ett varmt och inbjudande ljus. Kan det vara våren?

"Jag tror det är vår därute" är en vacker, inspirerande och djupt berörande berättelse om människans enorma kraft, och kärlekens helande egenskaper. Pjäsen bygger på e
n verklighetsbaserad roman av Concita De Gregorio och är dramatiserad av den italienska konstnären Gaia Saitta, som även regisserar föreställningen. I rollen som Irina ser vi den mångfacetterade Guldbaggevinnaren Maria Sundbom, känd från blockbusters som Fröken Frimans krig och Bron, samt teaterföreställningar som den uppmärksammade monologen "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" på Uppsala Stadsteater.

På Scen

Maria Sundbom

Konstnärligt team

Av: Gaia Saitta & Giorgio Barberio Corsetti
Baserad på Concita de Gregorios bok Mi sa che fuori é primavera
Dramatisering & regi: Gaia Saitta
Översättning: Mia Törnqvist
Dramaturg: Alexander Charlamov
Konstnärlig samarbete: Cécile Lassonde
Scenografi: Guiliana Rienzi
Videokonsept: Igor Renzetti
Ljuddesign: Tom Daniels
Ljusdesignen: Marco Giusti
Maskör: Agnes Kenttä

Produktion

Riksteatern

SPELTID

Fredag 26  Januari, 19.00
Lördag 27  Januari, 19.00

Söndag 28 Januari, 16.00

LÄNGD:  1h 30 min

MÅLGRUPP:  13+

bottom of page