top of page

OM VÅrA KUrSEr

Basgrupper

Vi har basgrupper i dans och i teater. Basgruppen är våra nybörjarkurser där man inte förväntas ha några förkunskaper. I basgrupperna kan man börja redan när man är sju år (5 år för dans). Varje höstermin avslutas med ett uppspel där nästan alla basgrupperna är med. Det gemensamma uppspelet är alltid på vår stora scen. Basgruppen för de yngsta barnen gör ett eget uppspel på vår lilla scen. 

 

Fortsättningsgrupp i teater

När en elev gått baskursen och är tillräckligt gammal och erfaren kan hen i mån av plats bli placerad i en fortsättningsgrupp. I fortsättningsgruppen får eleven utveckla och fördjupa sina kunskaper i teater. Vi ställer högre krav på t.ex. att lära sig manus och det kan bli fler repetitioner än en gång i veckan när det närmar sig premiär. Uppspelet görs alltid på vår stora scen på vårterminen.

GDTs Unga Dansensemble

GDTs Unga Dansensemble består av de som vill satsa mer på dans. Man får möjlighet att jobba med flera olika tekniker och stilar. Man tränar längre och oftare samt gör en egen föreställning på vårterminen och uppträder även på Dansens Dag på vår stora scen 29/4 varje år.

GDTs Unga Teaterensemble

GDTs Unga Teaterensemble är en grupp för ungdomar/unga vuxna 16 - 25 år som har längre erfarenhet av att jobba med teater. Du behöver inte ha gått teater hos oss för att söka till ensemblen.

 

Skådespelarkursen för vuxna (Obs! Denna kurs är inte kostnadsfri)

En kväll i veckan kan du som vuxen även få chansen att gå en teaterkurs. Du får öva allt från skådespelarteknik, manusteater och improvisation och kursen avslutas med en föreställning på teaterns stora scen. 

Lovkurser

På sport-, sommar- och höstloven arrangerar vi dans- och teaterkurser, ofta riktade mot barn och unga från 10år och uppåt. Våra lovkurser är som baskurserna, de riktar sig till nybörjare men mer erfarna är självklart också välkomna. Precis som all annan verksamhet är lovkurserna kostnadsfria för våra deltagare.

bottom of page