_66A1178_1.jpg

AMERICA VERA-ZAVALA
NY VERKSAMHETSLEDARE PÅ GOTTSUNDA DANS & TEATER

Från oktober 2021 tillträder America Vera-Zavala som ny verksamhetsledare på Gottsunda Dans & Teater. America var initiativtagare till Botkyrka Community Teater & Dans och arbetar idag som författare och dramatiker/regissör på flera av Sveriges scener. 2003 utkom boken Deltagande demokrati och hennes senaste bok Svartskalle - En svensk historia utkom 2020.


Foto: Maja Kristin Nylander

"Jag har sedan flera år en dröm, en dröm att få vara med och bygga upp ett kulturhus i förorten som är ett exempel för resten av landet. Det behövs ett rikt kulturliv i våra miljonprogramsområden, det behövs platser där fantasin flödar och där det finns trygga rum för skapande, för berättande och för andra historier än de vi vanligtvis ser och hör.

Jag har under många år gjort communityteater och dans och jag ser fram emot att vara med och berätta Gottsundahistorier, och göra Gottsunda Dans & Teater till en plats där pedagogiken och metodiken för communitykonst utvecklas, fördjupas, lärs ut och sprids. 

I Gottsunda liksom i många andra av Sveriges förorter har över 50% annan etnisk bakgrund, att då en verksamhetsledare och konstnärligt ansvarig som kan representera dem tillträder är en viktig signal. En speciell politisk tid kräver en speciell sorts ledarskap och jag är stolt över vara den som fått uppdraget att leda teatern in i framtiden."

America Vera-Zavala, tillträdande verksamhetsledare Gottsunda Dans & Teater

_66A1148_1.jpg

Foto: Maja Kristin Nylander

"Gottsunda Dans & Teater är en värdefull verksamhet för barn och unga. Det är viktigt för oss i styrelsen att kunna fortsätta stärka och utveckla vår verksamheten ur ett  Gottsunda-perspektiv. Med America har vi fått en fantastisk ledare för det arbetet."

Katja Sliwinski, styrelseledamot Gottsunda Dans & Teater

 

Med America Vera Zavala får vi en verksamhetsledare med lång erfarenhet av att arbeta med communityteater och communitydelaktighet. Hon är dessutom en spännande dramatiker och regissör.

Anna-Lena Åberg vice ordförande 

 

"Jag ser fram emot att vi i personalen tillsammans med America kan ta tillvara och utveckla en verksamhet som betyder så mycket för barn och unga."

Johanna Westlin, personalrepresentant rekryteringsgruppen Gottsunda Dans & Teater

 

"Med den kommunala satsning som nu görs i Gottsunda -Valsätra och utvecklingen av kulturhuset i Gottsunda centrum, är det otroligt roligt att kunna rekrytera en verksamhetsledare som förstår betydelsen av såväl kultur som deltagarprocesser i en hållbar samhällsutveckling."

Birgitta Englin, ordförande Gottsunda Dans & Teater

America Vera-Zavala tillträder som verksamhetsledare 1 oktober.