top of page
2022-10-04 - GDT - Sehol2 021 E 17-70mm F2.8 B070.jpg

SEHOL
URPREMIÄR 15 OKTOBER
SPELAS 15 OKT - 14 NOV
REK FRÅN 14 ÅR / FRÅN ÅK 8

 

Sehol är en plats, ett mellanrum mellan livet och döden. På den platsen befinner sig två människor, båda döda, en tredje kommer göra dem sällskap. De är alla tre män, de kommer alla från Gottsunda och de har alla tre blivit mördade. Den här är en pjäs om orten, om förlåtelse, om konsten att gå vidare.

 

Sehol är skriven av Loran Batti, som med pjäsen debuterar som dramatiker. Loran är bosatt i Göteborg men kommer från början från Gottsunda. Han har bl.a. vunnit Ortens bästa penna 2020 och har också gjort sig ett namn som boxare - med både svenska och internationella medaljer.
 

Regissör är America Vera-Zavala, verksamhetsledare på Gottsunda Dans & Teater. America har en lång bakgrund som regissör på bl.a. Östgötateatern, Dramaten och Helsingborgs stadsteater för att nämna några.
 

 

"Total koncentration när ”ortens” hopplöshet visualiseras i ”SEHOL”."

"Batti skildrar tre individer och visualiserar samtidigt ett samhälle i konvultioner. ”Ortens” hopplöshet och kriminalitet. ”Orten” som just här kallas Gottsunda men som dagligdags, under många andra namn, nyhetsflashar ut sina trauman. De så ensidigt betraktade som i verkligheten också erbjuder varm gemenskap."

Pia huss, DN

"...​ett mer dagsaktuellt tema får man leta efter."

Susanne Sigroth-Lambe, UNT

Med stöd från Kulturrådet och Sveriges författarfond. 

Sehol trappa.jpg

SPELTIDER

LÖRDAG 15 oktober kl. 18.00​ - Slutsålt

FREDAG 21 oktober kl. 19.00

LÖRDAG 22 oktober kl. 18.00

LÖRDAG 29 oktober kl. 16.00

FREDAG 11 november kl. 19.00

FÖR SKOLOR

TISDAG 18 okt kl. 13.00​ - Fullbokat

ONSDAG 19 okt kl. 13.00​ - Fullbokat

TORSDAG 20 okt kl. 13.00

FREDAG 21 okt kl. 13.00​ - Fullbokat

TISDAG 25 okt kl. 13.00​ - Fullbokat

ONSDAG 26 okt kl. 13.00

TORSDAG 27 okt kl. 13.00​ - Fullbokat

FREDAG 28 okt kl. 13.00

TISDAG 8 nov kl. 13.00

ONSDAG 9 nov kl. 13.00

TORSDAG 10 nov kl. 13.00

FREDAG 11 nov kl. 13.00

MÅNDAG 14 nov kl. 13.00

LÄNGD: ca 1 tim 15 min 

   KÖP BILJETTER    

  BOKA SKOKLASS  

AV Loran Batti

REGI & DRAMATURGI America Vera-Zavala

I ROLLERNA Andy Esteche, Ibrahim Faal, Petter Roman

KOREOGRAFI  Karen Aliaga

SCENOGRAFI, KOSTYM, REKVISITÖR Paula Urbano

LJUS- & LJUDDESIGN, TEKNIK  Kerstin Helsing

LJUSDESIGN Mira Svanberg

REGIASSISTENT Sofia Lagvik

FOTO Sergej Tanja Brändén

PEDAGOGER Sofia Ribeiro, Karen Monie

PRODUCENT & LAYOUT Johanna Westlin

FÖR SKOLOR

Sehol spelas för åk 8-9 & gymnasiet. Alla skolklasser som ser föreställningen kommer att få ta del av ett handledningsmaterial som skickas ut i anslutning till besöket. I materialet finns information om teatern, om föreställningen och också pedagogiska verktyg och övningar att jobba med inför och/eller efter föreställningen.

I samband med föreställningen planeras det också för möjlighet att boka workshops med en danspedagog, där ni tillsammans kommer att kunna jobba vad ni sett och upplevt under föreställningen.

”Jag är väldigt glad att få debutera som dramatiker på Gottsunda Dans & teater. Det var här i Gottsunda allt började och att nu få visa upp mitt första verk här hemma gör så att cirkeln sluts, men samtidigt påbörjas resan mot det okända, något jag kämpat hårt för i 9 år. Det finns en del av mig och Gottsunda i dessa karaktärer, jag hoppas verkligen att folket här hemma kan njuta, skratta, gråta och relatera till pjäsen.”

- Loran Batti

 

”För mig är det första gången jag regisserar någon annans manus och första gången jag regisserar professionella skådespelare. Det har jag ju medvetet valt bort i mina arbeten hittills. För mig handlar den här pjäsen om traumatiserade män. Jag söker det allmänna i Lorans manus. Det specifika finns där och ska gestaltas, dansas och sjungas fram

(...)

Gottsunda Dans & Teater är en plats där man inte bara ska hämta stjärnor utan också se stjärnor födas, därför är jag extra glad att vi blir den scen där Loran Batti debuterar”

- America Vera-Zavala

Foto Sergej Tanja Brändén

bottom of page