top of page
Hela-sveriges-historia-jpg-002.jpg

HELA SVErIGES HISTOrIA
7-13 år

TEATERGRUPPEN TIO FÖTTER

Genom humor och musikaliska inslag vill vi göra eleverna medvetna om att historia är så mycket mer än det vi fått lära oss.

Föreställningen tar, med avstamp i grundskolans läroplan, upp viktiga historiska händelser från Vikingatiden fram till den stora utvandringen under 1800-talet. Hela Sveriges historia framförs med den stora portion humor och musikaliska inslag som kännetecknar Tio Fötters produktioner sedan över 40 år tillbaka.

Men när börjar egentligen den svenska historien? Den skulle ju kunna ha börjat med Big Bang, för utan den skulle det ju faktiskt inte finnas något Sverige. Och varför pratar vi inte om dinosaurierna – de levde ju också på den mark som sen skulle komma att bli just Sverige.


Föreställningen “Hela Sveriges historia” lyfter fram frågorna: ”När började Sveriges historia?”  och ”Finns det flera olika sätt att se på denna?”. Varför är det till exempel så lätt att hitta information om alla kungar och krig, men svårare att hitta berättelser och fakta om barn och fattiga personer?

Medverkande

Manus: Oscar Ohlsson
Manuscoach och mentor: John Fiske
Regi, sångtexter och musik: John Fiske
Skådespelare: Catrin Anlér Blomberg, Oscar Ohlsson
Scenografi och kostym: David Andrén
Producent: Carin Anlér Fiske

SPELTIDER

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR:

tisdag 9 april kl 09.00 och 10.15 (slut)

onsdag 10 april kl. 09.00 och 10.15 (slut)

OFFENTLIGA FÖRESTÄLLNINGAR:

lördag 20 april kl. 13.00

LÄNGD: ca 45 min

bottom of page