top of page
Hoota_photo rights_ Amer_Hlehel_collage_Preben_Carlsson_0.jpeg

HOOTA
RIKSTEATERN
3 OKTOBER KL. 19.00
REK FRÅN 14 ÅR 

Spelas på arabiska - textas till svenska

Amer Hlehel räknas som en av arabvärldens främsta skådespelare. I höst kommer han till Sverige för en turné med pjäsen Hoota på Riksteatern. Det blir en gripande pjäs om människans kreativitet för att överleva. Hur mycket är vi egentligen beredda att offra vår moral för att själva överleva och för att rädda våra nära och kära?

Han är prisbelönad, hyllad och folkkär. Skådespelaren och dramatikern Amer Hlehel har en mästerlig förmåga att blanda djupaste allvar och glödande engagemang med fint avvägd humor.

 

Hans internationella succépjäs TAHA, som knockade såväl publik som recensenter och skådespelarkollegor, har tidigare turnerat med Riksteatern. Nu kommer Amer Hlehel tillbaka till Sverige och Riksteatern med sin nya pjäs Hoota, där vi får följa karaktären Bassel på en omvälvande färd.

 

 

OM FÖRESTÄLLNINGEN
Bassel är ödmjuk, charmig och godhjärtad. En helt vanlig man som lever ett helt vanligt liv. Men ett inbördeskrig rasar i bakgrunden och en dag försvinner hans bror. Bassel får i uppdrag att hitta honom och sökandet leder honom genom det krigshärjade landet. Snart ställs han inför moraliska dilemman, val och situationer som i alla andra lägen vore otänkbara. Publiken finns med vid varje beslut Bassel tar och följer honom hela vägen på resan.

För regin svarar den internationellt erkände regissören och dramatikern Amir Nizar Zuabi, som 2020 skapade den hyllade pjäsen Ravinen för Riksteatern och som också regisserade Amer Hlehels pjäs TAHA. Genom Amir Nizar Zuabis regi lyfts i Hoota en obekväm sanning – hur vi kompromissar med vår medmänsklighet och moral för att själva överleva och rädda de som står oss närmast.Spelas på arabiska och textas till svenska.
 

SPELTIDER

MÅNDAG 3 OKTOBER KL. 19.00

LÄNGD: 1 tim 10 min

BILJETTER

   KÖP BILJETTER ONLINE   

Föreställningen arrangeras av Uppsala Riksteaterförening i samarbete med Gottsunda Dans & Teater.

Med stöd av Region Uppsala.
 

regionuppsala.jpg

Konstnärligt team

 

Av och med: Amer Hlehel

Regi: Amir Nizar Zuabi

Dramaturg: Edward Bromberg

 

På turné med Riksteatern hösten 2022.

bottom of page