IMG_20171213_104250.jpg

GOT IT

IMPROVISATIONSTEATERKURS

KURSEN HAR UPPEHÅLL VÅREN 2021

Veckodag: Torsdagar

Tid: 18.15-20.15

Antal tillfällen: 12 x 2h

Kursavgift: 1,700 Kr

Kursledare: Johanna Westlin

Anmälan: johanna@gottsundateater.com eller via vårt anmälningsformulär

Kursen är för vuxna från 18 år och uppåt

Inget krav på tidigare erfarenhet, men passar även dem som sysslat med impro tidigare.

GOT IT träffas varje torsdag och improviserar. Tillsammans med kursledaren tränar vi improvisationstekniker och jobbar med lekar och övningar som kan hittas i improvisationsteater över hela världen. Vi övar oss i att våga misslyckas och att hylla våra misstag, att lyssna och vara närvarande tillsammans och att hitta och följa det vi tycker är roligt.

GOT IT är en blandning av nybörjare och dem med mer erfarenhet. Många väljer att gå kvar flera terminer, medan andra kanske bara går en termin. Terminerna anpassas till gruppen och till deltagarnas tidigare erfarenhet.

Obs!

Under hösten 2020 anpassas kurstillfällena för att förhindra smittspridning. Under september-oktober kommer vi att förlägga träffarna utomhus om vädret tillåter. Finns möjlighet kommer vi också att förlägga inomhus-träffarna på stora scenen för att förenkla för alla deltagare att hålla avstånd till varandra.

Vi kommer tillsammans i gruppen att ta beslut om eventuell föreställning i slutet av kursen. Genomförs föreställning sker det med kraftigt begränsat publikantal. Föreställningen är alltid frivillig att delta i.

Om impro

Improvisationsteater finns över hela världen. Det är teater utan manus, där vi tillsammans och i stunden skapar karaktärer, relationer och handling. Det finns många olika typer av improvisationsteater. I Sverige har det som kallas kortform (även kallat short form eller games) kanske varit det som flest känner till, då liknande former av impro slagit igenom genom tv-program som "Parlamentet", "Tack gode gud", "Who's line is it anyway?" och teatersportsprogram under 80- och 90-talet.

"Kan man repa impro?"

När vi övar på improvisationsteater övar vi oss framför allt i de verktyg vi använder för att bli bra improvisatörer. Vi repeterar alltså inte in scener, utan vår förmåga att t.ex. lyssna på varandra, att säga ja till varandras förslag i scenen, att bygga karaktärer och miljöer etc.