top of page
ukarina header hemasida.jpg

UKRAINA
EN PERFORMANCE LECTURE OM ETT LAND

10 SEPTEMBER
REK FRÅN 14 ÅR 

En performance lecture med Sofia Ribeiro och Sergej Brändén - om minnen, om kärleken, om landet Ukraina.

Sofia bosatte sig i Odessa och förälskade sig i Odessa. Sergejs pappa åkte på resa till Kiev med SSU och förälskade sig i Irina. Alla dessa historier om kärlek aktiveras nu när det är krig. Sofia och Sergej följer dag och natt vad som händer, de pratar med vänner, med mormor, mamma, de tänker på när de ska kunna återvända till platsen de älskar och hur det kommer vara då.


Sofia kom så småningom hem till Uppsala och Sergej föddes på Akademiska sjukhuset. De arbetar båda på Gottsunda Dans & Teater. Nu ska vi få möta dem i en Performance Lecture med namnet Ukraina.

I regi av America Vera-Zavala.

Performance lecture

En performance lecture är ett möte mellan en föreläsning och scenkonst. Det finns en regissör och det kan vara dansare, skådespelare eller performanceartister på scenen som framför föreläsningen/föreställningen.

SPELTIDER

24 september kl. 14.00

Bokmässan, Göteborg

LÄNGD: ca 1 tim

BILJETTER

Föreställningen ingår i entrébiljetten till bokmässan.

PRESS

"...teatern (har) alltid varit beredd att reagera på nuets händelser. Och lika beredd på att snabbt tystas och förbjudas.

Nu visar Gottsunda Dans & Teater ett vackert exempel på hur det kan gå till."

"Kriget behöver knappt nämnas i en föreställning som väljer dansen före mörkret. Kanske blir ”Ukraina” en protest genom att så kompromisslöst undvika protestens attribut."

"Att America Vera-Zavalas iscensättning är snabbproducerad är nog förutsättningen för att den talar med så personlig stämma, på en gång lågmält och gripande. Den kan med fördel ses som en påminnelse om att teater är ett mänskligt behov."

/Leif Zern, DN

Konstnärligt team

 

Av: Sergej Tanja Brändén, Sofia Ribeiro, Kerstin Helsing, America Vera-Zavala, Johanna Westlin

På scen: Sergej Tanja Brändén, Sofia Ribeiro

Regi, scenografi, dramaturgi: America Vera-Zavala

Ljud och ljusdesign: Kerstin Helsing

Producent: Johanna Westlin

bottom of page