Till minne av Finn Poulsen

1943 - 2020

Under sin tid som teaterchef på Uppsala Stadsteatern samarbetade Finn ofta med kulturföreningen Bikupan och när han 1997 lämnade Uppsala Stadsteater, valde han att tillsammans med Bikupan starta Gottsunda Dans & Teater. Finn Poulsen brann för barn- och ungdomsteatern.


I en intervju inför starten av GDT sa Finn “Jag vågar påstå att den enda sanna folkteatern är den som visas i grundskolan. Det är där vi har möjlighet att nå alla – oavsett etnisk eller social bakgrund. De som vill arbeta för barn måste också se vilken verklighet de har i skolan.”


Genom bildandet av Gottsunda Dans & Teater ville Finn Poulsen utveckla scenkonsten och ge barn och unga möjlighet att få uttrycka sig genom scenkonst. En pedagogisk barn- ungdomsverksamhet och en utforskande professionell konstnärlig scenkonstproduktion skulle ge
den mångfald av erfarenheter som Gottsunda rymmer - en plats både på scenen och i salongen. Finn vitaliserade och utvecklade Uppsalas kulturutbud. Som alltid gjorde han det utifrån sin övertygelse om att teater ska involvera, inkludera och engagera.

Gottsunda Dans & Teaters styrelse och personal

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: