Min prao vecka 

 Hej och välkomna allihopa. Jag är en av de många eleverna som har valt att Praktisera hos GDT.  Jag är femton år gammal och går i årskurs nio. Det är enligt mig meningslöst att ge ut personlig information i denna sida, vilket är anledningen till att ingen kommer ges. Min praktisering varade i en vecka, där jag fick prova på ett flertal aktiviteter och uppgifter. Ett exempel är att skapa en egen sida, mer specifikt den ni läser just nu. Här kommer ni hitta information om det jag gjort, samt vad jag tycker om det, därmed få ta tel utav min prao vecka. 

 Måndag:  

Min första dag började måndag vecka 7, där jag började klockan tolv och slutade klockan åtta. Ni kanske tänker att åtta timmar arbete är lite väl mycket för en prao, men arbetstiderna var valfria och granskade av mig.  Det kanske framstår som mycket, men man får ta hänsyn till att de var baserade på de olika kurserna och aktiviteterna.

Min dag började med ett privat möte med den som var ansvarig över mig, Kerstin, där vi diskuterade arbetstider, arbetsuppgifter och veckan i allmänhet. Kort därpå fick jag sitta med på ett möte med en gästande produktion, vilket varade ungefär i en timme. Efter mötet fick jag en kort introduktion om själva hemsidan och fick hjälpa till med att vika origami blommor, som skulle ges till en teater den kommande torsdagen.  Efter detta fortsatte dagen med att jag fick vara  med på danspedagogen Sofias lektion för en barngrupp och sedan unga dansensemblen, med en rast emellan. 

Tisdag:

Min Tisdag började med en självständig timme där själv fick välja vad jag skulle göra, mitt val då var att ytterligare bekanta mig med hemsidan och redigering. Jag kom att lära mig mer om föreningen därefter när jag fick tillåtelse att följa med och träffa en representant från Lions. Tisdagen var en av mina kortare dagar och slutade med att jag återigen fick vara med danspedagogen efter mötet.

Onsdag:

Vid onsdagen hade jag äntligen börjat få koll på lokalerna,  därav känt mig hemma i arbetsplatsen.  Till skillnad från mina tidigare prao platser har GDT  erbjudit eget ansvar vilket jag uppskattar, eftersom det verkligen gav mig inblick om hur det riktiga arbetslivet ser ut som. Jag blev behandlad som en riktig anställd hos dem, vilket man oftast glömmer att prao platser egentligen ska göra. Därefter gick jag till Sara,  som är drama-pedagog, och fick vara med på ett par lektioner. Här igen märker man det jag konstatera tidigare, jag som endast går i årskurs nio och bara var här i en vecka fick ta del och bestämma saker som sedan kommer påverka deras framtid teatrar och pjäser.

Torsdag: 

Torsdagen började med fortsatt arbete på min sida och vikande av fler origami blommor. Origami blommorna var till en teater som skulle utföras samma dag. Vi gav ut de till skådespelarna och valde dessa blommor istället för riktiga eftersom de var gjorde av hundra procent återvunnet material. Innan vi började med förberedelserna för teatern fick jag vara med Sara ännu en gång och hjälpte till på en av hennes lektioner. Förberedelserna varade i några timmar men värda tiden när man ser resultatet. Vid tidig kvällstid fick jag äntligen se teatern "Språklös, gränslös, fabulous", vilket var en av veckans höjdpunkter och var ett trevligt, samt minnesrikt avslut för min prao vecka.

Fredag: 

Fredagen var sista och kortaste dagen i min prao vecka. Denna dag fick jag hjälpa till med städandet efter teatern och avsluta min sida. Till skillnad från mina tidigare dagar var det en del skolarbete jag behövde göra den dagen. Det var lite trist att behöva göra det under min prao, men det var en uppgift vi fick.

Utvärdering och reflektion:

Som jag skrivit ovanstående uppskattar jag och är mycket tacksam för denna prao vecka. Jag upplevde varierat arbete och fick min röst hörd, vilket inte stämmer för mina tidigare prao platser. Jag känner att jag lärt mig mycket om arbete i helhet och fick lära mig hur olika verksamheter och föreningar är uppbyggda. Jag vill även nämna att jag inte visste hur man skapade hemsidor innan, vilket jag oftast velat men aldrig haft tid för. Dessutom har jag lärt mig om sceneri och redovisning, vilket är tre saker som kan vara bra att kunna i framtiden. De mest aktuella kunskaperna för mig just nu är de om hållbar utveckling, inte bara för att det är världsomfattande, men även för att det är sannolikt att dyka upp på nationella proven och garanterat att dyka upp på mitt på mitt nästa no-prov. Jag är nöjd över denna vecka och är glad att jag valde denna prao plats.

Tack för att du eller ni har läst!

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: