Se inslaget om Pigge Lunk i

Lilla Aktuellt Skola

(inslaget ligger mellan 12,45 - 13,40)

 

      Pigge Lunk  

 

På Rundhults gård går allt sin gilla gång. Man gör som man alltid har gjort och ingen skulle komma på tanken att göra något annat. Men en dag kommer en besökare till gården, en liten taggig figur som inte alls verkar bry sig om att man inte bara kan komma gående hur som helst.

 

Den taggiga figuren heter Pigge Lunk och är en igelkott som gör som det passar honom. Han bryr sig inte om ifall någon höjer på ögonbrynen eller fnyser när han går förbi, han ursäktar sig inte. Och nu har han bestämt dig för att Ruldhults gård är där han ska vara. Frågan är vad de som bor på gården tycker om det…

 

 

 

Pigge Lunk är Gösta Knutssons första barnbok och utkom första gången 1958. Knutsson satte själv boken som den främsta i sin produktion.

 

21 november 2015 har berättelsen premiär som pjäs på Gottsunda Dans & Teater. Projektet är också ett möte mellan två generationer - ensemblen består av 3 skolklasser i åk 5 från Valsätraskolan och 14 seniorer. Ensemblen sjunger, skådespelar och dansar och som mest kommer vi att se 40 – 50 personer på scenen samtidigt.

 

 ”Det här är två grupper som vanligtvis inte möts i samhället, men nu får de jobba tillsammans på samma villkor. De blir kollegor.”

Maria Trost, regissör

 

 

 

Premiär: 21 november 2015 (för speldatum, se kalendariet)

 

Manus och regi: Maria Trost

Affisch: Berenike Ström

Pigge Lunk

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: