KOLLAPS   l   LÄNK I GÄVLE - 14 april

SPELTIDER

14 april, LÄNKfestivalen i Gävle

GDTs Unga Teaterensemble är en av de grupper som spelar på 2018 års LÄNK-festival i Gävle. Läs mer här om den föreställningen ensemblen tar till festivalen.

"Stora skulpturer av bråte och skräp från grovsoprum och containers börjar dyka upp på människors tomter i en välbärgad del av en stad. Det visar sig snart att det är symboler för vår överkonsumtion, utplacerade i varningssyfte av en ung miljöaktivistgrupp.

 

Statyerna skall påminna oss om Påskön i Stilla havet, där invånare i en tidigare civilisation tillverkade gigantiska stenskulpturer, vilket ledde till att alla träd på ön så småningom höggs ner och att livet där till slut blev omöjligt att upprätthålla.

 

Miljöaktivistgruppen, med Charly i spetsen, vill väcka medvetenheten om överkonsumtion. Och de börjar i det burgna övre medelklassområdet, där en av deras egna medlemmar, Nix, bor med sin familj. De planerar också för en manifestation, där även stans tre dystra misantroper, Notposh, Rimini och Raja, dras in i att delta. Manifestationen äger rum en mycket tidig morgon, utanför Nix föräldrars hus. Allt går inte precis som beräknat. Men trots tumult, grann- och generationskonflikter, så blir det ändå början till något slags förändring."

/ http://lank.riksteatern.se/pjaserna-och-dramatiker

 


Medverkande: GDTs Unga Teaterensemble

Manus: Ninna Tersman

Regi/dramapedagog: Karen Monie

Regiassistent: Sergej Brändén

Affischbild: Lotta Enbrand

Längd: ca 60 min

Från 13 år

Föreställningen spelas som en del av skol- och amatörfestivalen LÄNK 2018.

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: