Kanel & Kanin och alla känslorna

efter boken med samma namn av Ulf Stark och Charlotte Ramel.

För barn 2-6 år.

Torsdag 19 oktober kl. 10.30 & 13.00

Spelplats: GDT röda salen (danssalen)

Kanel och Kanin är bästa vänner. Så goda vänner att när Kanin skadar sin tå säger Kanel: ”Va konstigt, fastän du slog dej, så gör det ändå ont i mej”. Men vänskapen prövas och svartsjukan bultar i Kanins bröst. Och Kanin ger sej av. Ska vännerna hitta tillbaka till varann igen? Vi får följa de båda vännerna under en dag där svartsjuka, ilska och oro blandas med den härliga känslan av att återfå en vän. ”Vilken tur i alla fall att vi försvann, så att vi kunde hitta rätt på varann.”

Det är med glädje Tittut åter arbetar med en berättelse av Ulf Stark, en av Sveriges mest framstående barnboksförfattare. Och denna gång har den rutinerade dockspelaren Ingalill Ellung tagit sig an regin. Senast kunde vi se Ingalill på Tittut var i Dollans dagis och Boj & den arge. De underbara illustrationerna i boken av Charlotte Ramel har fått tredimensionellt liv av dockmakaren Annika Arnell. Föreställningsmusiken är tonsatt av mannen som gav ”Fem myror är fler än…” sin alldeles speciella karaktär - Bengt Ernryd.

"Det är teater som, också i sin enklaste form, drivs fram av en varmt hjärtdunkande andhämtning. Ett gestaltande som präglas av det som jag vill kalla ”spirit”, den lyskraft som suger in, suggererar och får åskådaren att vilja stanna i stunden. Det vi upplever har något som är svårt att rätt beskriva, men som direkt bevisar att ja, detta är konst.”
Pia Huss Dagens Nyheter

Längd: ca 40 min

Dockspelare: Annika From Borg och Sara Bexell
Dramatisering & regi: Ingalill Ellung
Dockor & scenografi: Annika Arnell
Musik: Bengt Ernryd
Spelare: Annika From Borg & Sara Bexell

Målgrupp: 2-6 år

Kanel & Kanin och alla känslorna   l   18 OKTOBER

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: