top of page
jarkelidh_apsis.jpg

JArKELIDH
rIKSTEATErN
 

jarkelidh_apsis.jpg

Ett dansverk om transformation och att återfå sin röst.

Jarkelidh är en berörande scenkonstupplevelse – om förmågan att hela sig själv, att hitta sin röst, forma sin verklighet och återskapa banden till det förflutna.

Med rörelser förstärkta av en suggestiv ljudkomposition, dynamisk ljusättning och skulptural scenografi får vi följa med i transformationen.

En tankeväckande resa där sorgen långsamt läker och ändrar skepnad.

Dansarna Linnéa Sundling och Sebastian Björkman medverkar på scen och gestaltar den pågående förvandling som livet innebär.

Marit Shirin Carolasdotter är koreograf bosatt i Umeå, med samiska rötter från Jämtland och kurdisk bakgrund från Irak. Hennes konstnärskap är politiskt kompromisslöst och lämnar inget åt slumpen. Genom dansen berättar hon sin egen historia.

Hon har en magisterexamen i Internationell scenkonst på Stockholms konstnärliga högskola, och har sedan sin utbildning på dåvarande DOCH 2015 arbetat som dansare bland annat i Belgien, Österrike, Japan, Tyskland, Grekland, Danmark och Island.

Med sitt fleråriga projekt Humans & soil har Marit genom forskning, praktik och internationella samarbeten fördjupat sig i kroppsliga rättigheter och vår relation till marken vi går på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medverkande

Linnéa Sundling  
Sebastian Björkman  

Konstnärligt team

Av: Marit Shirin Carolasdotter  
Scenografi/kostymdesign: Erika Sjödin  
Kompositör/ljuddesign: Cicely Irvine  
Ljusdesign: Mira Svanberg  

Producent

Riksteatern

SPELTIDER

SÖNDAG 5 Nov, 19:00

LÄNGD: 1 timme

bottom of page