Ingenmansland
Myriad Minded Shakespeare

Ingenmansland
Till hundraårsminnet av första världskrigets utbrott 1914

och

Myriad Minded Shakespeare
Ett nytt verk av Joseph Sturdy

 

Gottsunda Dans & Teater bjuder in till en helaftonskväll med urpremiär på Joseph Sturdys nyskapade verk som är en hyllning över William Shakespeare, till minnet av 450-årsfirandet av hans födelse.

 

Samma kväll visar vi det hyllade verket Ingenmansland, producerat av Joseph Sturdy och Dans i Nord som spelats på turné för utsålda hus i norra Sverige. 

 

Ingenmansland – en föreställning med morgondagens dansare. 6 elever från Svenska kungliga balettskolans gymnasium som gör sin arbetsförlagda praktik hos Joseph Sturdy och Gottsunda Dans & Teater och dansar här tillsammans med proffsdansare från Sverige och Frankrike.

 

Koreografin fogas samman med textmaterial från första världskriget: politiska tal, propaganda-affischer, brev, Wilfred Owens poesi från slagfältet ställs mot Jessie Popes krigshetsande, patriotiska lyrik.

 

Långa rader med statistik bildar en krass ljudkuliss till dansens metaforiska uttryck i några av scenerna.

 

Myriad minded Shakespeare är ett tematiskt verk inspirerat av flera av Shakespeares verk bl.a. Kung Lear, där ämnen som sinnessjukdom, åldrande och kärleksband vävs samman.
 

Med stor kärlek till William Shakespeare låter Joseph Sturdy oss komma närmare Shakespeares verk och bjuder in till en mångbottnad föreställning djupt förankrad i nutiden.

Dansdialog: I samband med urpremiären den 18 oktober arrangeras ett samtal om dans som professionell scenkonst. I samarbete med Kulturkontoret Uppsala kommun och Kultur i länet hälsar vi välkommen till Dansdialog – ett möte med dansen som professionell scenkonst och dess infrastruktur. 

 

 

Arkiv

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: