Headpeace_1920x1080_V22.jpg

15 MARS KL. 19.00

FÖR UNGDOM OCH VUXNA

Head Peace är hiphopstjärnan Niki ”Awandee” Tsappos första renodlade scenverk, här fördjupar hon sig i konstformen dans som hon älskar.

 

Med grunden i hiphop förs vi in i ett afrofuturistiskt universum. Genom dansande konversationer välkomnas publiken in till ett meditativt headspace där det egna sökandet av peace står i centrum. Här lyssnar vi in den delen av oss själva som alltid vet och låter den leda vår väg. I en drömsk och intim tillvaro där lugnet simmar, grooves gungar och rytmer rullar får vi utrymme att landa och vila våra tankar för en stund. Gränsen mellan den inre och yttre världen blir alltmer suddig, rörelsen är språket och dansen är fri.

Vad är det vi väljer att släppa ut i det yttre spacet och vad väljer vi att behålla?

På scen ser vi Kelly Bigirindavyi och Claudio "Comics" Fernandes, två internationellt etablerade freestyledansare med ett starkt personligt uttryck. Genom dansen tar de med oss in i deras huvuden till tankarnas värld. Musiken till föreställningen är skriven av kompositören Ayesha Quraishi.

 

Niki Tsappos har rest jorden runt med sin dans. 2010 var hon en del av den första kvinnliga duon i världen att vinna världen största streetdance-tävlingen Juste Debout i Paris. Det fångades upp i den folkkära dokumentären Martha & Niki som bland annat prisades med två Guldbaggar. Tillsammans med dansaren Andreas Sanchez har hon grundat danskollektivet Cipha 64, som representerar några av de främsta inom streedance-stilarna hiphop och house i Sverige. 

Riksteatern i samarbete med Niki Tsappos och Cipha64.

SPELTIDER

Tisdag 15 mars kl. 19.00

 

LÄNGD

1 tim

BILJETTER

Ordinarie 200 kr
Scenpass 150 kr

Student/ungdom under 25 år 100 kr

_______________

Medverkande

Kelly Bigirindavyi

Claudio "Comics" Fernandes

Konstnärligt team

Koreografi Niki Awandee” Tsappos

Komposition Ayesha Quraishi

Scenografi/ljusdesign Angela X

Kostymdesign Ellen X Elias

Regiassistent/repetitör Andreas Sanchez

Producent

Riksteatern

Foto

Senay Berhe

HeadpeaceWS_1080x1080_V22.jpeg
 

Dansworkshop med Sanchez (Cipha64)!
 

MÅNDAG 14 MARS KL. 17.30-19.30

GOTTSUNDA DANS & TEATER

När Niki Tsappos föreställning Head Peace turnerar Sverige runt passar vi på att bjuda in till dansworkshop. Under ledning av den etablerade housedansaren Sanchez från crewet Cipha64 får du prova på olika metoder och tankesätt som använts under skapandet av Head Peace. Sanchez som är föreställningens koreografassistent har sin bas i hiphop och house och under workshopen kommer vi bland annat utforska freestyle inom dessa traditioner. 

Inga förkunskaper krävs.  Längd 2 timmar 

 

 

Om Sanchez  
Tunga housedansaren Sanchez har dansat sedan ung ålder och började med Hype/Newjack Swing i Rinkeby. Snabbt upptäckte han att han ville bli den bästa versionen han kunde inom dansen. Sanchez utvecklades inom hiphop och efter sin första workshop i house var han hooked. Sen dess är det housen han andas och lever. Efter några år ville han fördjupa den relationen genom att resa till olika battles, jams, klubbar i USA, Frankrike och Skandinavien. Idag är Sanchez med i crewen Cipha 64 x Byltg som aktivt jobbar för att förbättra och maxa Sveriges streetdance scen. 

ANMÄLAN

Skriv till sofia@gottsundateater.com