Hållbar miljö - hållbar konsumtion - hållbara relationer - hållbara människor

HÅLLBAR är temat för 2017 på Gottsunda Dans & Teater.

Hela året jobbar vi på teatern på olika sätt, i stort och smått, för en mer hållbar värld.

 

Vi vill under detta år - genom föreställningar, information och med internt arbete - sprida kunskap och medvetenhet om vad vi kan göra för en mer hållbar värld. Ett exempel på det interna arbetet är att vårt mål under 2017 är att 90% av allt material vi använder

(i föreställningar, inom administrationen och i våra kurser) är återvunnet material.

 

På scen

På scenen har temat under våren lyfts i flera av våra föreställningar. Den 18 april hade GDT Unga Teaterensemble urpremiär med sin föreställning

F U C K - ett resultat av ett unikt samarbete mellan GDT och Gottsunda Ungdomsmottagning. Föreställningen riktade sig till åk 8 och tog upp hur det är att vara ung idag - hur ser unga människor på sex och relationer? Hur skapar vi hållbara relationer och en hållbar självkänsla? I samarbetet ingick även fyra av Uppsalas högstadieskolor - Gottsundaskolan, Valsätraskolan, Internationella Engelska skolan och LYSA-enheten.

Läs mer om föreställningen här.

 

Den 28 april hade föreställningen PEAK med GDT Unga Dansensemble urpremiär på stora scenen - en dansföreställning med inslag av streetdance om klimat, konsumtion och hållbar utveckling. Föreställningen spelades för allmänheten och skolor åk 6 - 9.

Läs mer om föreställningen här.

 

Kulturhuset

Även andra delar av kulturhuset i Gottsunda centrum har deltagit i arbetet med temat. Den 5 maj besökte Staffan Lindberg, musiker, artist och koldioxidbantare Kulturpunkten med sin folkbildande klimatshow Moder Jord - för god att kolsyra. Showen var mycket uppskattad och samlade människor från både Gottsunda och andra delar av Uppsala.

PEAK  -   Stora scenen 28 april - 5 maj

Under 2017 har GDT valt att inte köpa in och ge ut blommor i samband med föreställningar, utan ger istället ut origamiblommor gjorda i 100% återvunnet material.

FUCK  -   Stora scenen 18 - 22 april

FILMTIPS!

"Landfill Harmonic" - en film om barn och unga somgör instrument och musik av sopor.

Story of stuff - en film om konsumtion

Hur man förvandlar en öken (stor som Belgien) till grönska på tio år. 

HÅLLBAR 2017

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: