IMG_4312.JPG

GOTTSUNDA HIPHOP 2020

DIGITAL FESTIVAL MED RAP, BREAKING, KONST OCH MER
4-5 SEPTEMBER
IMG_4319.JPG

Dekis, Waffel, Ikaros, Kaos, Pani, Ruskig Ångest, Fits, Tasso och Flare.

GOTTSUNDA HIPHOP är ett projekt för att med hiphopen som redskap, främja unga människors kreativitet, skaparglädje och möjlighet att ta plats i det offentliga rummet och samtalet.

Årets festival blir en digital fest, med en blanding av livesända och förinspelade föreställningar, konserter, intervjuer och graffitikonst!

Håll utkik på festivalens officiella hemsida för mer information och länk till sändningen!

OM GOTTSUNDA HIPHOP

Gottsunda HipHop är ett projekt för att med hiphopen som redskap, främja unga människors kreativitet, skaparglädje och möjlighet att ta plats i det offentliga rummet och samtalet.

Projektet Gottsunda HipHop skall förstås som en uppföljare till den internationella hiphop-festivalen i Gottsunda 1992, vilket var en viktig händelse i europeisk hiphop-historia. Minnet av festivalen lever kvar än idag hos de som var där som ungdomar. En del av arvet syns i Gottsundas och Uppsalas levande hiphop-kultur med många utövare inom hiphopens alla 4 element. Flera av Sveriges mest framgångsrika graffitikonstnärer och hiphopartister var på plats 1992 och vittnar om den betydelse festivalen hade och har i deras egen utveckling.

En drog- och alkoholfri folkfest i Gottsunda Centrum öppen för alla och med gratis inträde. Hela Gottsunda andas hiphop, med inomhusscener på Kulturpunkten och Gottsunda Dans ∓ Teater, en stor utomhusscen på parkeringen framför Gottsunda centrum, graffitiartister från 40 år samlades och utmanade varandra, ett nordisk samarbete mellan graffitikonstnärer, workshops i dans och graffiti, breakin-battles, filmvisning, streetdance-föreställning, och såväl nya och etablerade artister från Gottsunda och Sverige på scen.

Till detta kommer föreläsningar om graffitins historia, grymma DJs, god mat och 2 dagar fulla av kärlek för hiphopen och Gottsunda!

Gottsunda Hiphop Är ett samarrangemang mellan

Gottsunda Kulturhus, Kulturpunkten, Ruskig Ångest, Gottsunda Dans & Teater,
AbensWermeland Storytelling och Konstfrämjandet

med stöd av Uppsala Kommun, UKFAB, Studiefrämjandet och Statens Kulturråd

Officiella GHH-konstverket 2018 är gjort av

Dekis, Waffel, Ikaros, Kaos, Pani, Ruskig Ångest, Fits, Tasso och Flare.