GOTTSUNDA HIPHOP 

31 AUGUSTI - 1 SEPTMBER

GOTTSUNDA HIPHOP 2018

en festival för och med hiphopens fyra element

DJ - RAP - DANS - GRAFITTI

ett samarbete mellan:

Affe Ashkar, Mötesplats Treklangen, Kulturpunkten, Ruskig,

Gottsunda Dans & Teater, Bogdan Bizic, AbensWermeland Storytelling, Konstjord, Uppsala Loves HipHop och Micha Weber.

KLARA ARTISTER - LÄS HÄR!

DANS & DJ-SCEN - LÄS HÄR!

HIPHIP & ALLSTYLE BATTLE - LÄS HÄR!

Gottsunda HipHop Festival 2016 (Official aftermovie)

 

Gottsunda HipHop är ett projekt för att med hiphopen som redskap, främja unga människors kreativitet, skaparglädje och möjlighet att ta plats i det offentliga rummet och samtalet. 

Projektet Gottsunda HipHop skall förstås som en uppföljare till den internationella hiphop-festivalen i Gottsunda 1992, vilket var en viktig händelse i europeisk hiphop-historia. Minnet av festivalen lever kvar än idag hos de som var där som ungdomar. En del av arvet syns i Gottsundas och Uppsalas levande hiphop-kultur med många utövare inom hiphopens alla 4 element. Flera av Sveriges mest framgångsrika graffitikonstnärer och hiphopartister var på plats 1992 och vittnar om den betydelse festivalen hade och har i deras egen utveckling. 

En drog- och alkoholfri folkfest i Gottsunda Centrum öppen för alla och med gratis inträde. Hela Gottsunda andas hiphop, med inomhusscener på Kulturpunkten och Gottsunda Dans ∓ Teater, en stor utomhusscen på parkeringen framför Gottsunda centrum, graffitiartister från 40 år samlades och utmanade varandra, ett nordisk samarbete mellan graffitikonstnärer, workshops i dans och graffiti, breakin-battles, filmvisning, streetdance-föreställning, och såväl nya och etablerade artister från Gottsunda och Sverige på scen. 

Till detta kommer föreläsningar om graffitins historia, grymma DJs, god mat och 2 dagar fulla av kärlek för hiphopen och Gottsunda!

Med stöd av:

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: