DET ÄR LITE MYCKET NU

DET NYA GARDET
8-9 MAJ
FRÅN 14 ÅR / FÖR ÅK 8 - GYMNASIET

Foto: Tobias Walka

I maj 2019 är det urpremiär för scenpoesiföreställningen

Det är lite mycket nu - en föreställning om kallsvett, andnöd, skrik, panik och den totala tystnaden. Om falskskratt, fulgråt och syskonskap.

 

Föreställningen behandlar (o)förmågan att prata om psykisk (o)hälsa och människans ständiga kamp för att passa in och passa på, för att passera och prestera.

Det är lite mycket nu är en föreställning om att våga vara värdelös, om att få skratta i det allra mörkaste av mörker och framförallt om att vi alltid är större och starkare tillsammans.

MÅLGRUPP Åk 8 – gymnasiet

SPELTID ca 60 minuter (+ 60 min workshop)

 

MEDVERKANDE Hanna Haag, Saga Hedberg, Josefin Şîlan Karlsson och Agnes Török

SPELTIDER

Onsdag 8 maj kl. 13.00

Onsdag 8 maj kl. 19.00

Torsdag 9 maj kl. 13.00

Föreställningen 8 maj kl. 19.00 efterföljs av ett 30 min eftersamtal.

 
WORKSHOP

I anslutning till föreställningen ges en kostnadsfri workshop inom kreativt skrivande och muntlig framställning anpassad för åk 8 - gymnasiet.

Workshopen går att koppla till kursplanen i svenska. Verktygen hjälper även deltagarna att sätta ord på sina känslor och erfarenheter och kan användas av deltagarna för att förebygga psykisk ohälsa.

Workshop ges direkt efter föreställningen på Gottsunda Dans & Teater. Workshop bokas in automatiskt när ni bokar in er klass till föreställningen. Se BOKA SKOLKLASS överst på denna sida.

Woskhopen ingår i föreställningskonceptet och kan inte väljas bort.

Om Det Nya Gardet

Det Nya Gardet är ett poesikollektiv där alla är erfarna och etablerade poeter etablerade inom den svenska estradpoesiscenen. Fokus ligger på en kollaborativ poesi där fyra röster ljuder som en men även även ges utrymme för att vara personliga och bidra till fyra helt skilda perspektiv. De fyra poeterna som utgör Det Nya Gardet är även pedagoger och har dokumenterad erfarenhet av att leda barn, unga och vuxna i skapande och kreativa processer. Mer om Det Nya Gardet: http://detnyagardet.se/

Om Postkodstiftelsen
Föreställningen och workshopsen ges i samarbete med Postkodsstiftelsens projekt “Psykisk hälsa genom livet” och är därför gratis för skolor i maj 2019. Mer om projektet:https://postkodstiftelsen.se/blog/projekt/att-hantera-stress-och-angest-i-vardagen/

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: