DANSFIKET

MED DANSKOMPANIET SPINN

Fredag 9 mars kl. 19.00

Fri entré!


Längd: 55 min

Stora scenen

Årets första Dansfik och Danskompaniet Spinn gästar med sin helaftonsföreställning Gård av träd.

Danskompaniet Spinn är ett internationellt danskompani med dansare med och utan funktionsvariationer.
"Vi brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om olika kroppar och funktionsvariationer och nya sätt att skapa och presentera danskonst. I vår värld är alla välkomna. Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör."


Dansfiket är ett koncept där nutida dans möter en fikastund. Nationellt och internationellt etablerade koreografer och danskonstnärer delar med sig av sitt arbete via work-in-progress, delar ur färdiga verk, färdiga verk, film eller improvisation. De bjuder även på samtal angående koreografiskt och konstnärligt tänkande. Allt i dialog med publiken och i en härligt välkomnade miljö! 
Varmt välkomna hälsar Maud!

GÅRD AV TRÄD

Utanför fönstret växer en björkdunge. 

 

Vid den senaste skogstaxeringen var gran och tall de överlägset vanligaste träden i Sverige. Björk är Sveriges tredje vanligaste träd, precis som Margareta Karlsson är Sveriges tredje vanligaste för- och efternamn. Så kan det också bli.

Här på hemmet står tiden stilla. Det är tre år sen Lennart gick bort. Hon saknar kryssningarna och hon saknar hettan i huden. Hon saknar att någon tittar på hennes rödmålade läppar. Ibland är hon tillbaka, då kan hon nästan känna smaken av ananas och gin. Varje torsdag, prick kl 14.30, bänkar hon sig i TV-rummet. Love Boat på högsta volym. Det är den bästa stunden på hela veckan.

Där ute singlar bladen ner i ett regn av färger och gör träden till kala siluetter mot himlen.

Gård av träd handlar om att leva tillsammans och att åldras tillsammans. Om att närma sig en annan människa och att dela sin ensamhet. Att leva utan att döma och att lära sig att acceptera både varandra och sig själva. Men hur gör man det? Med bitterljuv humor och en blandning av fysisk teater och dans tar finska koreografen Tanja Eloranta sig an åldrandet och ålderdomen. Tanja är en del av Teatteri Metamorfoosi i Helsingfors, där hon undervisar, medverkar och koreograferar. I sina verk blandar hon ofta dans och fysisk teater.

Gård av träd hade premiär på Folkteatern i Göteborg den 10 februari 2017.


Koreografi Tanja Eloranta
Dansare Soledad Howe, Hannah Karlsson, Emilia Wärff, Celia Berndtzen / Siri Lundh, Adam Henriksson
Masker Antero Poppius
Musik José A. Luque-Osuna
Röst Marianne Holmboe
Kostym Danskompaniet Spinn
Ljus Ainu Palmu
Scenografi Berith Stennabb
Foto Malin Johansson
Tekniker Johann Nordqvist
Produktion Producentbyrån

DANSFIKET - GÅRD AV TRÄD  l   9 MARS

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: