À la carte Norrdans 

Gottsunda Dans & Teater och Uppsala Riksteaterförening presenterar stolt À la carte!

Norrdans inleder sitt 20-årsfirande som danskompani med en föreställning som bjuder på tre koreografier med helt olika uttryck. À la carte är som ett smörgåsbord av dans med smakfulla bitar ur den samtida dansens rika bredd och variation. Den gemensamma nämnaren för kvällens tre olika verk är att dansen, rörelserna och uttrycken tar med publiken in i en stämningsfull sagovärld.

 

Pas de Danse är en nio minuter lång koreografi av Mats Ek. Ett humoristiskt stycke där kantiga gester, steg och rörelse tillsammans med musiken skapar en helt egen värld. Ett utmärkt tillfälle att stifta bekantskap med en av världens främsta koreografer, hans jordnära humor och säregna rörelsespråk.

Mats Ek har satt Sverige på dansens världskarta främst genom de många koreografier han skapat för Cullbergbaletten och som turnerat världen över. Han har också skapat koreografier för ett flertal stora europeiska danskompanier.
 

I went out on a  summer’s night är en ny koreografi skapad speciellt för Norrdans av den brittiske koreografen Anthony Missen. Med utgångspunkt från fyra olika karaktärer – mamma, pappa, dotter och ett slags utomstående väsen – vill Missen skapa en fantasivärld där relationerna mellan dem står i centrum. En fysisk, fantasirik och uttrycksfull dansföreställning utlovas.

Anthony Missen är i grunden dansare, han har undervisat och koreograferat i såväl Storbritannien som övriga Europa. Han är också en av grundarna av Company Chameleon.
 

Black Fairytale #2 av Yossi Berg och Oded Graf är en högaktuell berg-och-dalbana mellan hård realitet och extas, mellan krig och kärlek, mellan drömmar, illusioner och en tuff verklighet. En förförisk, grotesk, dynamisk, dramatisk och musikalisk dansföreställning. Föreställningen ställer frågor som: Vilka är vi? Vart är vi på väg? Vad drömmer vi om? I detta manifest för ett framtida Utopia navigerar våra åtta dansare mellan fragment av verkligheten och den drömvärld de skapar. Föreställningen hade sin ursprungliga premiär i maj 2012 och arbetas nu om för Norrdans ensemble.

Yossi Berg och Oded Graf är prisbelönta och eftertraktade koreografer som arbetar både med sitt eget kompani i Israel samt koreograferar beställningsverk världen över.

 

Pas de Danse

 

Koreografi Mats Ek


Instudering Pompea Santoro


Ljusdesign Jörgen Jansson


Kostym Peder Freiij

 

I went out on a summer’s night

 

Koreografi Anthony Missen

 

Ljusdesign Johan Bjellsäter


Kostymdesign Jasminda Asplund Blanco

 

Black Fairytale #2

 

Koreografi Yossi Berg och Oded Graf


Koreografiassistenter Noa Sarig, Ofri Mantell


Ljusdesign

Antonio Rodrigues Andersen, Omar Sheizaf


Kostymdesign

Mona Moller Schmidt, Ilanti Shamia

Musik

Markus Pesonen, Gerard Grisey, Danny Elfman, PJ Harvey, Maurice Ravel
 

Dansare

Fanny Barrouquère, Tomáš Červinka, Toby Fitzgibbons, Anna Jirmanova, Jakub Mędrzycki, Hanna Nussbaumer, Javier Perez, Leila Verlinden

 

Längd 1 tim 45 min inkl. paus

 

Målgrupp Familjeföreställning, rek. från 10 år

 

På gång 2015

Kontakt

Telefon: 018-400 410

E-post: info@gottsundateater.com

Biljetter: boka@gottsundateater.com

Besöksadress

Valthornsvägen 11 

Gottsunda Centrum

Postadress
Valthornsvägen 7

756 50 Uppsala

© 2018 Gottsunda Dans & Teater

Med stöd av:

I samarbete med: